Bernlef-Wendy.reismee.nl

Titicacameer (Peru)

Na afscheid te hebben genomen van de nonnen in het klooster kwamen we, na een bustocht van zeven uur, aan in het bij het Titicacameer gelegen Puno. Al snel hadden we een hostal gevonden waar we een tripje voor de volgende dag konden regelen over het meer naar de drijvende rieten eilandjes (Uros) waar we graag heen wilden.

De dag er na zijn we wederom met de kippen van stok gegaan om de boot over het Titicacameer niet te missen. Om acht uur staken we van wal en kwamen we, na een introductiepraatje van onze gids om negen uur aan op een van de 'floating islands'. Deze eilanden zijn compleet gemaakt van riet en worden bewoond door de Uros, een oude volk dat van oudsher leeft van de visserij. Zij zijn het meer opgevlucht om te ontsnappen aan hun vijanden waaronder de Inca's. Zij leven hier al eeuwen op ongeveer vijfenveertig kleine eilandjes. Als er oneenigheid is dan zagen ze de eilanden gewoon doormidden. Tegenwoordig leven zij naast de visserij ook van het toerisme wat de charme hiervan enigzins verminderd. Toch was het enorm leuk om zo'n cultuur te zien en mee te maken. Na een tochtje in een van hun zelfgemaakte rieten boten zijn we verder gevaren naar het eiland Taquile wat drie uur varen was en midden op het Titicacameer ligt. Ook hier woont een volk dat weer met hele andere gewoontes en gebruiken leeft. Na een steile klim van een klein uurtje kwamen we aan in het dorp waar men voornamelijk van het maken van textiel leeft. Een geweldig uitzicht op de bergen van Peru en de besneeuwde toppen van Bolivia viel ons hier ten deel terwijl we hier zelf heerlijk in de zon konden zitten genieten van alles wat dit eiland te bieden had aan Inca en pre- Inca gebouwen en terassen waar men de benodigde gewassen verbouwd. De terugtocht naar het vaste land duurde ongeveer drie uur en we lagen heerlijk voor op het dek te zonnen.

Aangekomen in Puno kwamen we erachter dat er de volgende dag een staking zou plaatsvinden en dat we onze geplande doorreis naar Bolivia niet konden maken.

Reacties

Reacties

eeltje en marijke

we genieten volop van jullie reisavonturen ,prachtige verhalen en schitterende fotos geeft een goed beeld van jullie reis
toch een hele andere cultuur dan hier in azie, wie weet gaan we die kant ook nog eens op lijkt me heel boeiend
groetjes eeltje en marijke

Paul en Fre

Wat een mooie reis verhalen dit wordt zeker later in boekvorm uitgebracht,een bij baantje? Paul is heel nieuwsgierig naar de smaak van de cavia,toch niet weer een voedselvergiftiging opgelopen? Zeg heel veel plezier verder en we kijken uit naar nieuwe verhalen Groetjes Pa en Ma.

Ysbrân

Top verhalen en foto's! Vanaf nu dus ook in het mooie Bolibia :) Ben benieuwd wat jullie er van vinden!

hannes

ja echt prachtig die verhalen en foto's heb de verhalen al uitgeprint de foto's komen ook nogja echt mooi hoe jullie dat beleven zo en ons laat meeleven er door.

herman & nellie

wat een mooie verhalen! nog heel veel plezier de rest van jullie vakantie.

Geeske

Hallo Wereldreizigers! Wat gaaaaaf! Machu Picchu, Titicacameer.... hoe geweldig! Fijn om te horen dat jullie het nog steeds naar jullie zin hebben! Dit weekend is het pasen en Fem & Loes komen gezellig bij ons eten! A.s maandag gaan we de keuken schilderen, groen of blauw (we zijn nog in dubio...) het resultaat zien jullie als jullie terug zijn!!!
Liefs Geeske

fem

Hoe leuk om jullie verhalen te lezen, echt super!
baat, ik zeg laat staan die baard HAHA
en volgens vermaken jullie je prima de prima,
mn mem vraagt al een tijdje naar jullie site
dus zal em even doorsturen hihi
En nu genieten van Bolivia!!
kus van fem

Marga, Sipkje, Jantje en Akkelien

Een hele leuke site, wat een belevenis zeg.
Jullie vermaken je prima zo te zien, en wij zitten hier te zwoegen, geintje.
Heel veel plezier toegewenst.
Tot horens de planners ùt Ljouwert.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!